Huis aan huis krant

De cursisten van de cursus Korven vlechten hebben hun korven klaar hun certificaat in ontvangst genomen. Volgend jaar weer een nieuwe cursus. Foto Dick Baas (Foto: )

Met plezier veel geleerd bij de cursus korven vlechten

ma 11 feb 2019, 13:21 
 
Ze hebben tien avonden lang heel veel plezier gehad. Ze hebben ook heel veel geleerd tijdens de cursus korven vlechten. Bijenkorven vlechten is eigenlijk een oud ambacht. Het houden van bijen is een hobby en daar passen zelf gevlochten korven heel goed bij. Volgend jaar weer een cursus.

NUNSPEET - De Nunspeter Bijenvereniging organiseerde een cursus korven vlechten. Wim Raaijen is een specialist op het gebied van het vlechten van bijenkorven en manden. Hij maakt al meer dan veertig jaar mooie dingen met natuurlijk materiaal zoals stro en buntgras. Jantien en Arend van Imhoff stelden ruimte ter beschikking op hun Zorgboerderij De Grote Wiede. Tien cursisten gingen van start. Ze waren afkomstig uit onder meer Hierden en Nunspeet. Het merendeel had nog nooit een korf gevlochten.

De reacties waren heel positief: heerlijk ontspannen bezig zijn, een oud ambacht in stand houden. Iedereen was vol lof over docent Wim Raaijen: deskundig, rustig, even bij je komen staan en helpen. De cursus werd afgesloten met het uitreiken van een certificaat, verzorgd door Daphne van Bergen, de secretaris van de vereniging en uitgereikt door Jantien van Imhoff. De cursus zal herhaald worden. Ook weer op De Grote Wiede.

Dick Baas

 

Cursus korven vlechten op De Grote Wiede

wo 24 okt 2018, 12:44, huis aan huis krant Nunspeet, door Dick Baas
 
 
 
"Het is mooi als je een bijenkorf, een vierkante korf, een mandje of een ambrosius kunt vlechten." Wim Raaijen gaat weer een cursus Korven Vlechten geven. Hij doet dat op zorgboerderij De Grote Wiede aan de Rijnvis onder auspiciën van de Nunspeter Bijenvereniging.

NUNSPEET - Wim Raaijen (73) is al jaren bezig met het vlechten van bijenkorven. Hij trekt daarmee altijd veel bekijks, zoals onlangs op de Boerenmarkt bij molen De Duif. Hij heeft het ooit zelf geleerd en hij wil dit oude ambacht doorgeven. Hij zocht een nieuwe plek om een cursus te geven. Tijdens een open dag op zorgboerderij De Grote Wiede kwam hij in contact met Jantien en Arend van Imhoff. En al snel waren drie partijen het met elkaar eens en wordt de cursus een mooie promotie voor het vlechten, de bijenvereniging en De Grote Wiede. Volgens Daphne van Bergen, secretaris Nunspeter Bijenvereniging, is er zeker belangstelling voor korven vlechten. Het is werken met natuurlijk materiaal, zoals stro en buntgras.

Er kunnen tien mensen deelnemen. Opgeven via een telefoontje of mailtje bij Daphne van Bergen. De cursus start op maandag 5 november om 19.30 uur en omvat tien avonden. Dan kan een korf klaar zijn. De kosten bedragen 140 euro.

Dick Baas

Contactgegevens

Daphne van Bergen
Secretariaat van de afdeling:
Prins Mauritserf 30
8071NE Nunspeet
06-12774541
Mail:secretaris@nunspeter-bijenvereniging.nl

secretaris@nunspeter-bijenvereniging.nl
Bekijk de website

Activiteiten

Er zijn geen activiteiten.